El Suprem rebutja investigar Casado perquè ja no és aforat

L'alt tribunal remet la causa contra l'exlíder del PP per incitació a l'odi pel català als òrgans corresponents

Pablo Casado

El Tribunal Suprem s’ha declarat incompetent per investigar l’expresident del PP, Pablo Casado, per un presumpte delicte d’incitació a l’odi vinculat a les declaracions que va fer sobre l’ús del castellà en les escoles catalanes. Com que Casado va perdre la condició d’aforat en renunciar al seu escó al Congrés, l’alt tribunal argumenta que no és competent per investigar-lo.

“Correspon arxivar les querelles presentades sense perjudici del dret que assisteix els querellants a reproduir la seva petició davant l’òrgan corresponent”, conclou el Suprem en la interlocutòria, assenyalant que els denunciants -la Generalitat i JxCat– poden dur el cas a un tribunal de primera instància.

Arran de la polèmica que va causar la sentència del 25% de castellà del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), Casado va carregar contra els professors de les escoles catalanes i va fer unes declaracions que van dur el govern de la Generalitat i JxCat a denunciar-lo per injúries i calúmnies, i també per incitació a l’odi en el cas del partit. “Es pot tolerar que hi hagi professors amb instruccions per no deixar anar al lavabo els nens perquè parlen en castellà? Es pot tolerar que hi hagi nens que per parlar castellà a l’esbarjo els fiquessin pedres a la motxilla?”, va manifestar l’exlíder del PP.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.