ALACAT i CZFB ultimen els darrers detalls de cara al SIL 2023

Aquest matí s’han reunit el president de la Federació d’Associacions Nacionals d’Agents de Càrrega i Operadors Logístics Internacionals d’Amèrica Llatina i el Carib (ALACAT), Moisès Solís, el delegat especial de l’Estat en el Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB), Pere Navarro, la directora general del CZFB, Blanca Sorigué, el director general de la Fundació ICIL, Xavier Rius, i la directora general de FETEIA, Blanca Guitart, amb l’objectiu de tancar detalls amb vista a l’organització de la 39a edició del Congrés ALACAT que tindrà lloc dins del marc del SIL 2023.

Durant la trobada, els tres representants han plantejat els aspectes més importants per a trobar les sinergies entre els dos esdeveniments i enfocar les temàtiques més actuals i interessants per al sector tant d’un continent com de l’altre. L’acord inicial per a realitzar aquest esdeveniment a Barcelona es va signar durant la passada edició de ALACAT a Mèxic. 

Aquest Congrés és l’esdeveniment més gran del sector que se celebra a Amèrica Llatina i enguany coincidirà amb l’especial edició del 25è aniversari del SIL. D’aquesta manera es bastiran ponts de negoci i intercanvi de coneixement i experiència entre la logística hispana i europea amb la presència de més de 400 professionals procedents de 16 països. 

Després de la reunió, Pere Navarro ha mostrat la seva satisfacció comentant que “amb aquesta trobada hem pogut posar en comú les nostres idees amb vista a l’organització del Congrés ALACAT en el SIL, que se celebrarà del 7 al 9 de juny. Estem segur que reunirem professionals i empreses de tots dos continents, generant enteniment i nous negocis a escala internacional”.

Per part seva, Blanca Sorigué comentava que “tenim unes expectatives molt positives amb la celebració conjunta de tots dos esdeveniments, després de l’èxit de les edicions en el SIL 2016 i 2019, que també van acollir el Congrés d’ALACAT. D’aquesta manera, tornarem a convertir-nos en el punt de reflexió amb temàtiques com el Big Data, la Intel·ligència Artificial o el blockchain, que estan influint en la millora dels processos logístics amb l’arribada de la indústria 4.0”.

De la mateixa manera, Moisès Solís destacava els aspectes positius d’aquesta trobada, afirmant que “d’aquesta manera hem definit alguns punts claus per a afrontar l’esdeveniment que tindrà lloc en menys de tres mesos. Des de la Federació ja estem treballant per a tractar els temes sobre logística i supply chain que són més demandats pels més de 400 professionals que seguiran l’esdeveniment, a més dels visitants del SIL. Estem segur que viurem una cosa històrica”.

Tots els assistents del Congrés ALACAT podran accedir també de manera gratuïta al programa del SIL Knowledge, a més de realitzar interessants visites logístiques en un complet programa d’activitats precongrés. A més del Congrés d’ALACAT, el SIL també serà l’escenari d’Eurolog -el congrés anual de la European Logistics Association      (ELA)-, el MedaLogistics Week i la European Conference & European Research Seminar del CSCMP, esdeveniments tots ells que establiran i reforçaran llaços de col·laboració i oportunitats de negoci i de networking internacional.

(Visited 46 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari