La Fiscalia Anticorrupció assumeix el cas Negreira

El fiscal general de l'Estat justifica la decisió perquè s'investiguen delictes vinculats amb la corrupció considerats d'especial transcendència

El fiscal general de l'Estat, Álvaro García Ortiz

El fiscal general de l’Estat, Álvaro García Ortiz, ha encarregat a la Fiscalia Anticorrupció la investigació del cas Negreira, sobre els pagaments milionaris del FC Barcelona a l’exvicepresident del Comitè Tècnic d’Àrbitres José María Enríquez Negreira, entre els anys 2001 i 2018.

El decret amb què el fiscal general de l’Estat ha establert les competències sobre el cas, que instrueix el Jutjat número 1 de Barcelona, justifica la decisió d’atorgar-lo a la Fiscalia Anticorrupció adduint que es tracta d’una causa on s’investiguen delictes vinculats amb la corrupció considerats d’especial transcendència.

La Fiscalia Provincial de Barcelona, que havia assumit fins ara el cas, havia considerat que els fets podrien constituir delictes continuats de corrupció en els negocis en l’àmbit esportiu, d’administració deslleial o d’apropiació indeguda, i de falsedat en document mercantil.

La denúncia de la Fiscalia, dirigida contra el FC Barcelona, els exdirectius Albert Soler i Òscar Grau, i els expresidents blaugrana Sandro Rosell i Josep Maria Bartomeu -el cas hauria prescrit pel que fa als mandats de presidents anteriors-, es va interposar perquè que s’acumulés a les diligències prèvies iniciades arran de la querella presentada per l’àrbitre Xavier Estrada Fernández contra José María Enríquez Negreira.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides