Els regidors Marc Serra i Lucía Martín neguen coaccions a l’amo del Bloc Llavors

El consistori defensa que la sanció de més de 417.000 euros contra el fons d'inversió va ser legal

  Els regidors Marc Serra i Lucía Martín a la Ciutat de la Justícia acompanyats de la tinenta d'alcaldia de Drets Socials, Laura Pérez (ACN, Pol Solà)

  La regidora d’Habitatge de l’Ajuntament de Barcelona, Lucía Martín, i el regidor del districte de Sants, Marc Serra, han declarat aquest divendres com a imputats per les presumptes coaccions al fons d’inversió Vauras Investment, propietari del Bloc Llavors del barri del Poble-Sec. Ambdós han negat cap mena de pressió, i han defensat que les sancions imposades a la propietat de l’edifici per no oferir habitatge social van ser legals. L’alcaldessa Ada Colau, també encausada, declararà el pròxim dilluns.

  Segons ha avançat El Periódico, Serra i Martín han detallat el contingut de les dues reunions que van mantenir amb representants del fons d’inversió, en les quals es va posar sobre la taula la possibilitat de destinar alguns pisos a habitatge social, i han insistit que en cap de les trobades es va pressionar o coaccionar Vauras, ni tampoc se li va fer xantatge amenaçant-lo de no concedir-li altres llicències o de sancionar-lo. Segons han declarat els regidors, la primera reunió -l’octubre del 2019- es va plantejar la possibilitat, però no se’ls va forçar a res perquè la llei que actualment ho fa obligatori encara no estava aprovada.

  En la segona reunió, celebrada després de l’aprovació de la llei d’habitatge -el febrer del 2020-, l’equip del govern municipal va avisar Vauras del canvi en la situació legal i que, per llei, havien de destinar pisos a habitatges socials per a persones vulnerables. Davant la negativa de la propietat del Bloc Llavors, el consistori va sancionar Vauras amb més de 417.000 euros, una maniobra que el fons d’inversió manté que va ser per coaccionar-lo. Els regidors, però, han assegurat aquest divendres que van actuar amb legitimitat i legalitat, i que van complir la llei d’habitatge que obliga els grans propietaris a oferir habitatge social a les famílies que no poden pagar el lloguer.

  Com recull l’ACN, en sortir de la declaració a la Ciutat de la Justícia, on els esperaven una trentena de veïns i simpatitzants, Serra i Martín han dit que estaven tranquils perquè s’havien pogut explicar i “desmuntar les acusacions infundades, amb errors i mentides”. De fet, han qualificat la querella de Vauras de no tenir “cap rigor i sí molta literatura”. A més, han assegurat que va ser Vauras qui va demanar a l’Ajuntament que a canvi d’oferir lloguer social a famílies vulnerables agilitzés llicències d’obres que el fons inversor havia demanat en altres punts de la ciutat. “Nosaltres no intervenim en les llicències d’obres, i ells volien un tracte de favor”, ha dit Serra.

  Serra també ha dit que la desena de querelles que ha rebut l’equip de govern per part de multinacionals i fons inversors es deuen als generosos beneficis que obtenen d’algunes operacions. A més, considera que Vauras “no busquen una sentència condemnatòria, sinó mantenir la sospita en plena campanya electoral, especialment contra l’alcaldessa Colau”, que declararà al jutjat el dilluns vinent.

  (Visited 106 times, 1 visits today)
  Facebook
  Twitter
  WhatsApp

  avui destaquem

  Feu un comentari