Colau, obligada a retirar les sancions al fons voltor que l’ha denunciat

El jutge considera que les multes són inconstitucionals perquè la llei va ser anul·lada

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau

Un jutjat del contenciós administratiu ha obligat l’Ajuntament de Barcelona a retirar les multes per valor de 417.252 euros que va imposar al fons voltor Vauras Investment, propietari del conegut com a Bloc Llavors, desnonat el març del 2020. El consistori va sancionar-lo per no oferir lloguer social a les famílies vulnerables, aplicant la llei catalana d’habitatge llavors vigent, però el jutge ha considerat que les multes són inconstitucionals.

El magistrat ha argumentat que la normativa que llavors emparava l’actuació del consistori va ser anul·lada posteriorment pel Tribunal Constitucional, i que ja no estava vigent quan el fons inversor va presentar el recurs a les sancions. Segons ha avançat el TOT Barcelona, fonts municipals han confirmat que ja s’han retirat les multes contra Vauras, però mantenen que “es van imposar quan la llei encara estava en vigor i ho permetia”.

La retirada de les sancions no afecta la querella que el fons d’inversió ha interposat contra l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i els regidors Marc Serra i Lucía Martín, de manera que la demanda per coaccions i prevaricació segueix el seu tràmit.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides