Junts demana que les “discrepàncies” entre PSC, comuns i ERC “no paralitzin” els macroprojectes

El partit de Borràs insisteix que no està en contra de la renda bàsica, però reclama "un debat seriós"

    El portaveu de Junts, Josep Rius, durant una roda de premsa a la seu del partit (ACN, Natàlia Segura)

    Foto: ACN (Natàlia Segura)

    El portaveu de Junts, Josep Rius, ha demanat que les “discrepàncies” entre el PSC, els comuns i ERC “no paralitzin” els macroprojectes. Després de la manifestació contra el Hard Rock, l’ampliació del Prat i el Quart Cinturó del darrer dissabte, els de Junts veuen amb “preocupació” la “confusió” entre aquests partits sobre aquests projectes: “Els socialistes estan a favor, els comuns en contra, i a ERC veiem un discurs diferent en funció de si parlen membres del Govern o càrrecs territorials”, ha assenyalat Rius.

    De cara la votació dels pressupostos i la llei d’acompanyament aquesta setmana al Parlament, Rius ha subratllat que Junts no està en contra d’una Renda Bàsica Universal (RBU), sinó que reclama “un debat seriós” abans d’engegar un pla pilot. En la comissió d’economia de la setmana passada, Junts va donar a suport a una esmena del PSC per eliminar tota referència al pla pilot de la RBU a la llei d’acompanyament de pressupostos. Malgrat que els comptes del 2023 no inclouen cap partida per a aquesta mesura, l’executiu d’ERC vol intentar almenys mantenir viva la iniciativa a través de la llei d’acompanyament, on s’explica que s’aprovarà una normativa pel pla pilot. Així, el Govern no tanca la porta definitivament al projecte.

    Com que el pla pilot no comptarà amb recursos per poder-se executar, Junts prefereix que els diners previstos per mantenir els treballs preparatoris del projecte es destinin a la Renda Garantida de Ciutadania.

    (Visited 30 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari