El tram final de l’Ebre recupera les reserves a Mequinensa i surt de l’emergència per sequera

El cabal del riu s’ha recuperat lleugerament i en l’actualitat és de 165 metres cúbics per segon al seu pas per Tortosa i 175 a Ascó, el doble que durant els mesos d’estiu

La presa de Mequinensa (CCMA)
La presa de Mequinensa (CCMA).

L’Ebre viu dues realitats oposades a Catalunya. El tram final de l’Ebre ha recuperat les reserves en els dos últims mesos i ha sortit de l’emergència. Mentrestant la zona del Segre i el Cinca viu la pitjor sequera en anys.

El pantà de Mequinensa, que acumula les reserves hídriques per al tram final de l’Ebre, es troba actualment al 72’49 per cent de la seva capacitat amb 1.112 hectòmetres cúbics d’aigua embassada, el doble que a principis de gener, segons ha informat la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre (CHE). El cabal del riu s’ha recuperat lleugerament i en l’actualitat és de 165 metres cúbics per segon al seu pas per Tortosa i 175 a Ascó, el doble que durant els mesos d’estiu.

Regar amb normalitat

Aquesta recuperació ha estat possible gràcies a dos episodis importants de precipitacions i amb el suport de mesures l’estalvi d’aigua de les comunitats de regants durant l’hivern.

Els regants del tram final, com els de la Terra Alta i dels canals de la dreta i l’esquerra de l’Ebre, confien que finalment no hi haurà restriccions de reg aquest any. Els paràmetres d’aquesta campanya s’establiran en una reunió entre la CHE i els usuaris el 15 de març. “Som optimistes i creiem que la propera campanya es podrà regar amb normalitat”, ha afirmat el president de la Junta de Govern de la Comunitat de Regants-Sindicat Agrícola de l’Ebre, Javier Casanova, en declaracions al Diari de Tarragona.

(Visited 56 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari