ERC i PSC rebutgen les esmenes de Junts sobre els macroprojectes

Republicans i socialistes tenen un acord en aquest àmbit però no està inclòs a la llei de pressupostos ni a la d'acompanyament

    Comissió d'Economia i Hisenda del Parlament

    Foto: @parlamentcat

    ERC, PSC, En Comú Podem i la CUP han votat en contra les esmenes de Junts sobre els macroprojectes. La votació s’ha produït en el marc de la Comissió d’Economia del Parlament, tot i que la votació final sobre els comptes serà divendres que ve al ple de la cambra. Així doncs, les esmenes de Junts sobre macroprojectes ha tingut els suports insuficients de Cs, Vox i PP.

    Junts volia incloure en la llei d’acompanyament la B-40 entre Sabadell i Granollers, l’aprovació del pla director urbanístic del Hard Rock el primer quadrimestre del 2023 i fer un estudi sobre la Ricarda per ampliar l’aeroport del Prat. En el marc de la negociació dels pressupostos, ERC i PSC van arribar a un acord sobre els macroprojectes, però no està inclòs ni a la llei de pressupostos ni a la llei d’acompanyament, les quals quedaran definitivament aprovades divendres vinent, quan es votaran al ple del Parlament.

    La negativa dels socialistes a les esmenes de Junts sobre els macroprojectes ha estat anunciada per la portaveu  del grup parlamentari, Alícia Romero, que ha remarcat que tot i que estan d’acord amb les tres iniciatives tenen un acord amb el Govern que volen mantenir. “Hem aconseguit que ERC es mogui, que desbloqueig projectes importants, i som lleials a l’acord”, ha subratllat Romero.

    (Visited 52 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari