JxCat registra esmenes per garantir la B-40, l’ampliació del Prat i el Hard Rock

Batet defensa que cal garantir que s'impulsen aquells compromisos del Govern que ara són "ambigus"

Albert Batet
Albert Batet

JxCat registrarà tres esmenes a la llei de mesures fiscals dels pressupostos per a garantir que s‘impulsa la B-40, l’ampliació de l’aeroport del Prat i el Hard Rock. Aquests són projectes inclosos en el pacte de pressupostos del Govern amb el PSC, però que per ara no queden reflectits a les lleis.

Pel que fa a la Ronda Nord, volen concreció per al tram Sabadell-Granollers. Per a l’aeroport, reclamen un dictamen de tots els espais protegits; i sobre Hard Rock, aprovar el Pla Director Urbanístic durant el primer quadrimestre. En total, Junts entrarà 840 esmenes, 86 de les quals corresponen a la llei de mesures. El president de grup, Albert Batet, ha defensat que “cal garanties” que aquests compromisos, ara “ambigus”, tiren endavant.

Preguntat per si hi ha hagut converses prèvies amb els socialistes, que van forçar l’executiu a comprometre’s pels macroprojectes per donar suport als comptes, Batet ha dit que han parlat “amb tothom qui vol parlar” amb ells i haurien mantingut alguna reunió. Tot i això, ha insistit que no han negociat les esmenes amb altres formacions polítiques.

Amb aquesta intervenció, JxCat vol demostrar que hi ha una alternativa al tripartit d’ERC, PSC i comuns”i alhora creu que és una oportunitat perquè el Govern demostri si la voluntat de mà estesa va “de debò”.

JxCat ha registrat aquest dijous les esmenes al projecte de pressupostos i divendres registraran les esmenes a la llei de mesures fiscals, financeres, administratives i del sector públic. En aquest bloc hi han inclòs també algunes de les 50 mesures que ja van presentar al Govern en les negociacions, com la deflactació de l’IRPF.

(Visited 58 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari