La Moncloa expressa la seva “voluntat absoluta” d’esclarir l’operació Catalunya

La portaveu del Govern central considera "molt greu" utilitzar mitjans de l'Estat amb finalitats partidistes

  La ministra Isabel Rodríguez, a la seu de l'AMB, a Barcelona (ACN, Bernat Vilaró)

  Foto: ACN (Bernat Vilaró)

  La ministra de Política Territorial i portaveu del govern espanyol, Isabel Rodríguez, ha expressat la “voluntat absoluta” de la Moncloa de col·laborar amb la justícia i esclarir els fets de l’operació Catalunya. En una atenció als mitjans aquest dimecres a la seu de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), la ministra ha considerat “molt greu” que les administracions públiques hagin pogut utilitzar mitjans, cossos i forces de l’Estat amb finalitats partidistes per tapar casos de corrupció.

  “Són fets d’una gravetat absoluta”, ha asseverat Rodríguez, després que aquest dimarts s’hagi fet públic que un jutjat de Madrid ha acceptat a tràmit una querella de l’expresident del Barça Sandro Rosell en el marc de l’operació esmentada contra l’excomissari de la Policia Nacional José Manuel Villarejo, l’exinspector i soci de Villarejo Antonio Jiménez Raso, l’inspector de la UDEF Alberto Estévez i un exagent de l’FBI destinat a l’ambaixada nord-americana a Madrid, Marc Varri.

  L’operació Catalunya fa referència al conjunt de pràctiques i accions per aturar el moviment independentista català que es van dur a terme quan Jorge Fernández Díaz (PP) era ministre de l’Interior, entre els anys 2011 i 2016. En l’entremat hi hauria funcionaris, policies, polítics, membres de la judicatura i persones de mitjans de comunicació, i bona part de les feines s’haurien pagat amb diners dels fons reservats del Ministeri de l’Interior.

  Aquest dimecres, l’advocat de Rosell, Pau Molins, ha revelat que s’han presentat quatre querelles més – a banda de la de l’expresident del Barça- relacionades amb l’operació Catalunya: una relacionada amb l’extorsió contra la Banca Privada Andorrana (BPA); una altra que ha presentat l’excap de la Policia Nacional a Catalunya, Narciso Ortega; una de la família Sumarroca, vinculats a la família Pujol, i una quarta de la qual no ha donat detalls per petició del seu client. En relació amb la querella de Rosell, la família de l’expresident de la Generalitat Jordi Pujol ha decidit fer el pas de personar-se com a perjudicada en la causa, investigada pel jutjat d’instrucció número 13 de Madrid.

  (Visited 43 times, 1 visits today)

  avui destaquem

  Feu un comentari