Els Pujol es personaran com a perjudicats en la instrucció sobre l’operació Catalunya

La família de l'expresident vol sumar-se a la querella interposada per l'expresident del Barça Sandro Rosell, ja admesa a tràmit

Jordi Pujol, al 'Sense ficció' sobre els Mossos
Jordi Pujol, al 'Sense ficció' sobre els Mossos

La família de l’expresident de la Generalitat Jordi Pujol farà el pas de personar-se com a perjudicada en la causa amb què el Jutjat d’Instrucció número 13 de Madrid investigarà l’operació Catalunya, arran de l’admissió a tràmit de la querella interposada per l’expresident de FC Barcelona Sandro Rosell contra l’excomissari José Manuel Villarejo, avança RAC1.

Segons aquesta informació, els Pujol Ferrusola se sumaran a la querella de Rosell, admesa a tràmit les darreres hores, una decisió celebrada per Pau Molins, l’advocat de l’expresident blaugrana, que s’ha mostrat obert, en declaracions a la mateixa emissora, a “exercir una acusació particular conjunta“, si la família de l’expresident de la Generalitat és reconeguda com a part perjudicada en la causa.

Aquest advocat representa també altres possibles interessats a personar-se, com la família Sumarroca, membres de la qual han estat investigats i processats en el cas Pujol, l’exdelegat de la Banca Privada d’Andorra (BPA) Pau Joan Miquel, i l’excap de la Policia Nacional a Catalunya Narciso Ortega.

Rosell, de moment, ha aconseguit la primera admissió a tràmit d’una querella sobre l’operació Catalunya, dirigida contra Villarejo, home fort de la trama parapolicial atribuïda al Ministeri de l’Interior durant l’etapa del ministre Jorge Fernández Díaz, i també contra l’exinspector i soci de Villarejo Antonio Jiménez Raso, l’inspector de la UDEF Alberto Estévez i un exagent de l’FBI destinat a l’ambaixada nord-americana a Madrid, Marc Varri.

La investigació se centra en la presumpta comissió dels delictes d’organització criminal, falsedat en document oficial, denúncia falsa, detenció il·legal i malversació de fons públics.

(Visited 69 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari