Junts, sobre la sentència del Suprem: “Ens veiem a Europa”

Jordi Turull considera que la reforma del Codi Penal continua criminalitzant els fets de l'1-O

El secretari general de JxCat, Jordi Turull, ha anunciat aquest dilluns que recorrerà la sentència del Tribunal Suprem (TS) que manté la inhabilitació fins al 2030 per l’1-O. “Presentarem els recursos que siguin pertinents, ens veurem a Europa, on hi ha justícia, no venjança”, ha dit.

Aquest dilluns, el Tribunal Suprem ha condemnat Turull, l’exvicepresident del Govern Oriol Junqueras i els exconsellers Raül Romeva i Dolors Bassa per un delicte de malversació, cosa que implica que no se’n rebaixarà la inhabilitació malgrat aplicar-los la reforma del Codi Penal avalada per ERC que deroga el delicte de sedició i modifica la malversació.

En una roda de premsa a la seu del partit, Turull ha assegurat que, després de la reforma del Codi Penal, “no ha canviat res” i que se segueixen “criminalitzant els fets de l’1-O”, al mateix temps que ha acusat el Suprem d’exercir “de legislador, d’opinador polític i de justicier”.

“El Tribunal Suprem em pot condemnar si vol de per vida, i em pot inhabilitar de per vida. El que queda clar és que no m’inhabilitarà ni un minut del meu compromís per fer efectiva la independència de Catalunya. No em fa falta cap càrrec públic per treballar intensament per la independència de Catalunya”, ha dit Turull.

(Visited 42 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari