La Policia Nacional deté sis membres d’Arran acusats de vandalisme

L'organització vinculada a la CUP diu que és "un nou cas de criminalització i persecució política i policial"

Policia Nacional
Policia Nacional

La Policia Nacional ha detingut sis militants d’Arran, organització juvenil vinculada a la CUP, a Lleida. Els detinguts estan acusats de pertinença a organització criminal, incendi, danys continuats, ultratge a la bandera espanyola, delicte contra la integritat física i moral, delicte mediambiental i furt.

Segons avança TV3, l’operació policial dirigida pel jutjat d’instrucció número 4 de Lleida, continua oberta i el cas està sota secret de sumari. Els detinguts, de l’Urgell i del Pla d’Urgell, han passat la nit a la comissaria de Lleida i es preveu que aquest dijous els detinguts passin a disposició judicial.

Des d’Arran s’apunta que amb aquesta operació “ens trobem davant un nou cas de criminalització i persecució política i policial cap a la joventut organitzada i combativa”, segons avança La Vanguardia. Arran reclamar als seus militants que estiguessin “atents a les convocatòries” de suport als militants detinguts aquest dimecres.

La diputada de la CUP, Eulàlia Reguant, en declaracions al Més 324 de TV3 ha dit que les detencions són una operació contra l’independentisme i “una nova acció repressiva contra el jovent independentista”. La CUP diu que es tracta de detencions “sense previ avís ni notificació” dutes a terme per agents “encaputxats”.

(Visited 127 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari