Aprovada la proposta de Junts perquè els ajuntaments impulsin desocupacions en 30 dies

Els consistoris podran adquirir l'habitatge desocupat durant set anys per destinar-lo a lloguer social

El ple del Parlament de Catalunya

Foto: Parlament de Catalunya (Sergio Ramos Ladevesa)

El Parlament ha aprovat aquest dimecres la proposició de llei presentada per Junts per fer front a les ocupacions conflictives, de manera que els ajuntaments catalans podran impulsar processos de desnonament d’habitatges ocupats si el propietari no ha actuat en un termini de 30 dies. Concretament, la normativa es dirigeix a ocupacions que alterin la convivència i que es produeixin en habitatges que són propietat de grans tenidors, és a dir, aquells qui tenen més de 10 pisos o cases en propietat.

La legislació promoguda per Junts ha tirat endavant amb l’abstenció del PP i Vox i amb el suport del PSC i Ciutadans, amb qui els postconvergents van aliar-se per impulsar-la. ERC, que en un principi rebutjava la proposta legislativa, li ha acabat donant suport arran de les esmenes pactades amb Junts, com el fet que els ajuntaments puguin “adquirir temporalment” l’ús de l’habitatge desocupat durant un termini de set anys per destinar-lo a lloguer social.

La proposta inicial de Junts també contemplava que les comunitats de veïns poguessin promoure per si mateixes el procés de desallotjament dels habitatges ocupats conflictius, però aquest aspecte també ha canviat arran de les negociacions amb ERC i, finalment, les comunitats hauran de dirigir-se a l’administració.

La CUP i En Comú Podem han sigut els únics grups que votat en contra de la legislació en considerar que no posa el focus en els fons voltors i en la gran quantitat d’habitatges buits que hi ha. A més, han criticat que la normativa deixa fora la problemàtica dels pisos turístics, que també alteren la convivència i expulsen els veïns del barri.

(Visited 78 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari