Entesa entre Junts, PSC, Cs i PP per impulsar una llei contra les ocupacions

La proposició de llei dels postconvergents prosperarà per la via ràpida gràcies a l'acord

El Ple del Parlament

Foto: Parlament de Catalunya (Ramon Boadella)

La proposició de llei de Junts contra les ocupacions ha tirat endavant per la via ràpida gràcies a l’entesa entre els postconvergents i Ciutadans (Cs), el PP i el PSC, de manera que s’escurçaran els tràmits perquè sigui aprovada amb més rapidesa. La reforma legislativa planteja, principalment, dotar de “més eines” als ajuntaments i comunitats de veïns per fer front a les “ocupacions conflictives”.

El diputat d’ERC Pau Morales ha criticat l’“acord inconfessable de Junts, el PSC i la dreta espanyolista” i ha lamentat que la formació postconvergent “ha passat d’ampliar drets a rebre aplaudiments de la dreta espanyolista”. D’altra banda, la diputada dels comuns Susana Segovia ha considerat la proposició de Junts com una manera de fer “populisme amb les ocupacions”.

L’alcaldessa de Girona i diputada juntista, Marta Madrenas, ha afirmat que les ocupacions generen “inseguretat i provoquen alarma social”, i que fan “la vida impossible” als veïns. Per això, ha explicat, la proposició de Junts busca facultar els ajuntaments i les comunitats de veïns perquè puguin reclamar judicialment el desallotjament d’un immoble ocupat si el propietari no ha actuat en un termini de 30 dies, sempre que hi hagi una “alteració greu de la pau social”. El text planteja també que els consistoris puguin adquirir temporalment l’ús d’aquests immobles per destinar-los a habitatge social.

(Visited 99 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari