El pla d’usos de l’Eixample, aprovat amb els vots a favor de BComú, el PSC i ERC

La normativa, retirada fa una setmana per manca de suport, supera ara les discrepàncies entre els socis del govern municipal

Vista aèria de l'Eixample

El ple de l’Ajuntament de Barcelona ha aprovat aquest divendres el pla d’usos de l’Eixample, una setmana després que BComú l’hagués de retirar de l’ordre del dia per la manca d’entesa amb el seu soci, el PSC. A més dels comuns i els socialistes, ha votat a favor de la normativa ERC i Junts s’ha abstingut. Ciutadans, el PP, Valents i la regidora no adscrita han votat en contra.

El pla d’usos limita l’obertura d’establiments arreu del districte, principalment al barri de Sant Antoni, per pal·liar la gentrificació que ha experimentat els darrers anys. La mesura afecta l’obertura de nous restaurants, comerços amb degustació de productes i petits supermercats d’autoservei.

L’alcaldessa Ada Colau ha afirmat que aquesta és una victòria dels veïns de l’Eixample i la tinent d’alcaldia Janet Sanz ha defensat que el pla garanteix un model de ciutat que protegeix els comerços de tota la vida i el descans dels veïns.

(Visited 91 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari