Dubtes a ERC sobre el candidat Ernest Maragall

El candidat d’ERC a l’alcaldia de Barcelona, Ernest Maragall, comença a tenir companys de partit que preferirien que no assumís el repte de les eleccions municipals del maig. Després de fer un magnífic resultat als comicis de fa quatre anys –tot i no haver pogut accedir a l’alcaldia ni al govern local– i d’haver liderat les enquestes durant tot aquest temps, els últims mesos ha canviat la seva sort. Una demolidora enquesta en un gran diari de Barcelona deixava Maragall no només lluny de l’alcaldia, sinó al darrere d’Ada Colau, Jaume Collboni i Xavier Trias.

Els estudis demoscòpics interns que remenen els republicans no són, segons fonts del partit a Barcelona, tan catastròfics, però deixen clar que l’efecte Maragall ja no existeix i que el seu retrocés és evident. A més, les perspectives del candidat sembla que no aspiren a una remuntada, ja que el seu atractiu requeia justament en la seva figura, i si això ja no ven, és difícil de reconduir. Vista la situació, a ERC de la capital ja hi ha veus que demanen a la direcció nacional un relleu o un gir de guió que pugui reflotar la candidatura, perquè veuen que el vaixell s’enfonsarà i que tothom farà veure que no sap per què. Maragall és a la corda fluixa just en la recta final de les municipals.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides