El president de la Federació Catalana de Futbol no vol dimitir fins al dia 3 de febrer

Soteras va guanyar els comicis per 26 vots i s’ha confirmat que 175 votants no van respectar els requisits legals per poder participar

La tupinada perpetrada en les eleccions a la Federació Catalana de Futbol (FCF), celebrades el 22 de maig de l’any passat, no ha quedat impune. El Tribunal Català de l’Esport (TCE), en una resolució dictada aquest 12 de gener, ha decretat l’anul·lació d’aquests comicis i ha ordenat la seva repetició, en el termini màxim d’un mes.

Les eleccions de l’any passat, Joan Soteras –que ja era el president– va guanyar-les amb 396 vots, seguit d’Àlex Talavera (370 vots) i Juanjo Isern (238). Però les nombroses irregularitats detectades en les votacions van provocar que el candidat Àlex Talavera les impugnés davant del TCE, per la fonamentada sospita que s’havien manipulat uns 400 vots dels 1.041 que van ser emesos. (EL TRIANGLE va publicar un reportatge sobre aquest escàndol en l’edició n. 1.508).

Després d’una exhaustiva investigació, el TCE ha determinat que, com a mínim, hi va haver 175 vots que cal considerar nuls. Ja que Joan Soteras només va avantatjar de 26 vots el seu rival més directe, el tribunal ha determinat que el que és procedent és, ras i curt, la repetició de les eleccions.

El president no vol dimitir fins al dia 3 de febrer
Si les eleccions del 22 de maig de l’any passat són nul·les, com ha dictaminat el Tribunal Català de l’Esport (TCE), aleshores també ho és la proclamació de Joan Soteras com a president de la Federació Catalana de Futbol (FCF). En bona lògica, Joan Soteras i la seva junta directiva haurien d’haver presentat automàticament la seva renúncia immediatament després de conèixer la sentència del TCE, el 12 de gener passat, i traspassar les seves responsabilitats i funcions a una comissió gestora.

Però, de manera sorprenent, Joan Soteras continua en el càrrec i cobrant el seu sou de 10.000 euros mensuals. La junta electoral de la FCF, un organisme que depèn de la junta directiva, ha decidit que, si vol optar a la reelecció, Joan Soteras ha de formalitzar la seva dimissió abans del 3 de febrer vinent.

Aquesta interpretació sui generis dels efectes de l’anul·lació dels comicis de l’any passat ha estat denunciada pel candidat Àlex Talavera davant del mateix TCE. Àlex Talavera també considera que la resistència de Joan Soteras a abandonar el càrrec l’inhabilita totalment per poder tornar a presentar-se als pròxims comicis, ja que vulnera el reglament electoral de la FCF.

La repetició es farà en una jornada laborable
La Federació Catalana de Futbol (FCF), que gestiona un pressupost anual de 27 milions d’euros, és un “bombó” que aixeca passions, ja que és una font d’endolls i de prebendes. D’aquí que Joan Soteras i la seva junta directiva facin mans i mànigues per poder continuar xuclant de la mamella.

Ara, l’estratègia que han posat en marxa és la convocatòria de les eleccions, obligades pel TCE, en un dia laborable: el dilluns 13 de febrer, sabent que això és un greu obstacle perquè molts dels representants dels 1.220 clubs censats puguin votar.

Les eleccions de l’any passat es van fer el diumenge 22 de maig, i això va permetre que hi poguessin participar 1.041 clubs. Convocant-les en un dia feiner, ben segur que la participació serà molt menor, ja que les votacions es fan presencialment als col·legis electorals territorials.

A més, la data anunciada per la junta electoral també és polèmica i ha estat objecte d’un altre recurs davant el TCE per part del candidat Àlex Talavera. La resolució del 12 de gener especificava que les noves eleccions s’havien de celebrar en el termini màxim d’un mes.

Fixant-les pel dilluns dia 13 de febrer, la junta electoral incompleix aquesta sentència. L’excusa que dona és que, tot i que la resolució del TCE és del 12 de gener, no va rebre la notificació fins al dia 16. En canvi, hi ha constància fefaent que la junta directiva de la FCF ja la va tenir el mateix dia 12.

 

(Visited 243 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari