L’escàndol Emre Demir destapa el pacte entre Laporta i Tutumlu

Fitxat per 2 milions i amb 400 milions de clàusula, l'operació va pacificar la tempestuosa relació amb l'agent que va denunciar Laporta per cobrar 10,5 milions d'Uzbekistan

Emre Demir

Enmig d’una d’aquestes conjuntures mediàtiques tan oportunament i tan ben aprofitades per la junta de Joan Laporta, entre l’empat davant l’Espanyol, la conquesta de la Supercopa, el soroll per la licitació de les obres del Camp Nou i un informe dels Mossos -un altre més, al servei de l’agitació mediàtica i de l’entorn-, ha passat gairebé desapercebut el cas d’Emre Demir, un futbolista turc que va arribar al Camp Nou envoltat de grans expectatives, molt jove, poc després del retorn de Joan Laporta a la presidència la primavera del 2021.

La notícia filtrada a la premsa amiga la setmana passada apuntava que els serveis tècnics li havien comunicat al jugador que es comencés a buscar equip perquè no continuaria a la nòmina del filial, on va anar a parar després del seu aterratge. Allà ha estat absolutament en l’oblit sense que cap dels seus dos entrenadors, Sergi Barjuan i Rafa Márquez, s’hagin decidit per donar-li gairebé oportunitats ni continuïtat. Aquesta temporada ha aparegut com a suplent en dos partits per completar un total de 24 minuts.

Sens dubte, un balanç pobre per a un futbolista que va ser adquirit per dos milions d’euros del Kayserispor turc. Segons els informes filtrats en aquell moment, el migcampista esquerrà destacava per la seva bona arribada i selecte toc de pilota, encara que sense que hagués acabat de confirmar al seu país les grans expectatives que va despertar el seu debut a la primera divisió turca amb 15 anys, on va jugar onze partits la temporada 19/20 i 14 la 20/21. Després, la seva estrella es va anar apagant fins que el Barça, sobtadament interessat pel futbolista, va pagar per ell una quantitat del tot exagerada i fora de mercat.

Tant és així que la mateixa premsa laportista, en el seu afany i obsessió per conjecturar frívolament i irresponsablement a favor del règim, ha protagonitzat una primera reacció acusant la junta anterior de Josep Maria Bartomeu d’un altre excés i abús en el fitxatge d’aquest futbolista, a qui ara se li ha comunicat que els seus serveis són del tot prescindibles. La realitat, però, és que Emre Demir va ser pràcticament el primer fitxatge decidit per Joan Laporta quan gairebé no havia aterrat a les oficines i, molt menys, havia reformat o reestructurat el futbol base. L’operació, es va dir en aquell moment, va ser el resultat d’una decisió audaç per avançar-se a la resta dels clubs interessats en la jove perla turca.

Avui se sap que tot aquest muntatge mediàtic era només això, cosmètica i aparença i que l’interès de Laporta era desactivar un enemic declarat com Bayram Tutumlu, l’agent de futbolistes que estava darrere de tot aquest moviment i que, anys enrere, havia denunciat Laporta per haver-ho apartat dels negocis de Laporta amb l’Uzbekistan. La seva reclamació es basava en el fet que va ser ell qui va organitzar a Barcelona un dinar entre Laporta i el president de Zeromax, Miradil Djalalov. Tot i que la decisió sobre la demanda va ser desestimatòria, sí que va quedar demostrat que Zeromax va efectuar un pagament a favor de Laporta de 10,5 milions “per la prestació de serveis de consultoria empresarial durant tres anys”.

Des de llavors, Laporta i el seu entorn no han deixat de sentir-se intensament pressionats pel desgast reputacional que Bayram Tutumlu ha anat exercint als fòrums barcelonistes, futbolístics, econòmics i financers catalans sobre la figura de l’actual president del FC Barcelona. Aquest mateix entorn va entendre que el fitxatge del jove turc serviria, com així ha estat, per disminuir, fins a pràcticament desaparèixer, aquesta tensió entre tots dos, per descomptat més aguda i unidireccional de Tutumlu cap a Laporta.

Formalitzada l’operació des de fa gairebé dos anys, encara que el jugador no es va incorporar a la disciplina barcelonista fins a la pretemporada 2021-22, i sostinguda la seva permanència al filial blaugrana fins avui, Laporta considera complerta àmpliament la seva part del tracte, que, en definitiva, no era altra que inflar el valor de mercat i dels informes del jugador per justificar el pagament d’aquests dos milions (més variables) pel traspàs i haver-li signat una clàusula de llibertat de 400 milions. Un blindatge insensat i delirant si es compara amb el primer contracte de Pedri, amb una clàusula de 30 milions i un preu de compra al Las Palmas de 5 milions, o amb el de Gavi, que encara avui arrossega una clàusula de 50 milions perquè Laporta no ha aconseguit els diners suficients perquè el seu nou contracte professional tingui validesa davant de LaLiga.

Laporta s’enfronta al mateix problema amb l’ampliació de contracte d’Araujo, invàlid per falta de marge salarial, que al seu dia va costar 5 milions amb totes les variables, amb una primera clàusula de 100 milions que va pujar a 200 milions quan va pujar al primer equip. Araujo, però, ja va arribar al Barça amb cert cartell com a capità de la selecció Sub-20 de l’Uruguai.

Les comparacions amb Emre Demir -2 milions de cost i 400 milions de clàusula- resulten vergonyoses, ja que, a més clàusula, millors condicions de contracte i més comissió per al seu agent. Emre Demir va signar fins al 30 de juny del 2027, la qual cosa significa que li queden encara tres anys de contracte amb el FC Barcelona als seus 19 anys acabats de fer.

La premsa amiga del laportisme va començar denunciant aquesta escandalosa situació, precedent de la passió turca de Laporta desencadenada ara a favor de la constructora Limak Construction, fins que va topar de cara amb la realitat, ja que l’especulació que relacionava el fitxatge amb l’anterior junta era del tot falsa i inexacta. S’ha fet el silenci des de llavors.

Per cert, que, només és una casualitat, Emre Demir va néixer a Mersin (2004), la ciutat on Limak Construction va aixecar l’únic estadi que ha construït el 2013.

(Visited 387 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Feu un comentari