La Moncloa enfila la via del Constitucional contra el protocol antiavortament de Castella i Lleó

El consell de ministres declara incompetent la Junta per aplicar la iniciativa

El ministre de la Presidència, Félix Bolaños

El consell de ministres del govern d’Espanya aprova, en la seva reunió d’aquest dimarts, un requeriment perquè la conselleria de Sanitat de la Junta de Castella i Lleó s’abstingui d’adoptar o aplicar cap mesura que vulneri la normativa vigent sobre la interrupció voluntària de l’embaràs, després que transcendís que un nou protocol de l’executiu autonòmic preveu, entre altres mesures, oferir una radiografia 4D i la possibilitat de sentir el batec del fetus.

Es tracta del segon requeriment adreçat pel govern d’Espanya a la Junta de Castella i Lleó perquè renunciï a aplicar el protocol antiavortament, després del que va formular aquest cap de setmana.

El nou requeriment declara incompetent el govern de Castella i Lleó per actuar en matèria d’avortament i és el pas previ per iniciar accions al Tribunal Constitucional. Segons ha avançat el ministre de la Presidència, Félix Bolaños, el govern central hi emprendrà accions si la Junta de Castella i Lleó no respon aquest cop, perquè entén que aquest govern autonòmic s’extralimita en les seves competències.

Per la seva part, el president de Castella i Lleó, Alfonso Fernández Mañueco, ha negat que el seu executiu impulsi canvis en el protocol d’atenció a embarassades i ha assegurat que no es preveu obligar a res ni a les dones ni als facultatius. En canvi, ha defensat que les mesures previstes pel seu govern milloren i modernitzen les prestacions i els serveis per a les embarassades.

Quant a l’exigència del govern central, Fernández Mañueco ha manifestat “estupefacció” perquè assegura que ni ha rebut cap requeriment en forma de document i que “no existeix” cap acord en tràmit sobre la matèria.

(Visited 22 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari