Marta Rovira (ERC) descarta tornar de Suïssa de manera imminent

La republicana es mostra satisfeta amb la decisió del jutge Llarena i destaca el paper del seu partit

La secretària general d'ERC, Marta Rovira

Foto: @Esquerra_ERC

La secretària general d’ERC, Marta Rovira, que es troba a Ginebra (Suïssa) des del març del 2018, ha demanat “prudència” aquest dijous davant la decisió del jutge Pablo Llarena de reclamar-la només per desobediència, un delicte que no comporta penes de presó. Arran de l’entrada en vigor de la derogació de la sedició, Rovira s’enfronta únicament a penes d’inhabilitació, però ha descartat tornar de manera imminent a Catalunya.

No prendré cap decisió precipitada ni imminent, com he vingut fent (sic) aquests últims cinc anys”, ha assegurat la republicana, que ha explicat que encara ha d’estudiar la situació amb la seva defensa i “fer les valoracions polítiques i judicials que pertoquen”. Rovira, doncs, no ha aclarit si el seu retorn es produirà, o no, pròximament.

No obstant això, la secretària general d’ERC s’ha mostrat satisfeta amb la resolució de Llarena, i ha assenyalat que “la interpretació que es fa del Codi Penal és el que nosaltres havíem pretès quan vam instar la seva reforma”. “D’entrada, la música ens agrada perquè és allò que exactament preteníem: guanyar drets, guanyar democràcia i guanyar la possibilitat de continuar defensat el projecte de la república catalana”, ha manifestat Rovira.

(Visited 76 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari