Els peatges de Catalunya pugen entre un 6,5% i un 7,3% a partir de l’1 de gener

Les noves tarifes s'han aplicat tenint en compte la variació anual de l'IPC d'octubre

Antic peatge de Mataró

Els peatges dels quatre trams d’autopista de Catalunya en els quals els conductors encara han de pagar s’incrementaran entre un 6,5% i un 7,3% a partir de l’1 de gener del 2023. Així ho indica l’ordre signada pel conseller de Territori, Juli Fernández, que s’ha publicat aquest divendres al Diari Oficial de la Generalitat (DOGC).

D’aquesta manera, el peatge del túnel del Cadí augmentarà un 6,57%, fins als 13,48 euros, i el del túnel de Vallvidrera (+7,3%) passarà dels 4,04 euros als 4,34 en hores vall, mentre que en hora punta passarà dels 4,56 euros als 4,88 euros. A la C-16 entre Sant Cugat i Manresa el preu incrementarà un 7,19% i a la C-32 entre Castelldefels i El Vendrell pujarà un 7,3%.

El Departament de Territori ha explicat que les noves tarifes s’han fixat a partir de la variació anual de l’IPC del mes d’octubre, que va ser del 7,3%. La Generalitat ha justificat la no-congelació del preu dels peatges per la “significativa” incidència que tindria en els comptes públics, i perquè la mesura s’allunyaria de les polítiques públiques de descarbonització i d’incentiu del transport públic.

(Visited 126 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari