Collboni desvincula els pactes pels pressupostos municipals dels de la Generalitat

Diu que no s'ha de vincular el d'ERC a l'Ajuntament amb el qual pugui donar el PSC  al Govern

Jaume Collboni (PSC), Ada Colau (Barcelona En Comú) i Ernest Maragall (ERC)
Jaume Collboni (PSC), Ada Colau (Barcelona En Comú) i Ernest Maragall (ERC)

El president del grup municipal del PSC i primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, diu que no es pot vincular els pactes que permetran tirar endavant els pressupostos del consistori amb els futurs pactes que permetessin aprovar els comptes de la Generalitat de Catalunya per l’any que ve.

Jaume Collboni afirma que no s’ha de “pressuposar” que el PSC doni suport als comptes del president Pere Aragonès després que ERC hagi permès l’aprovació dels comptes de l’alcaldessa d’Ada Colau, amb la seva abstenció en la votació dels mateixos en el darrer ple municipal de l’any.

Collboni ha dit que la decisió d’Esquerra “no s’ha de vincular amb el debat que hi ha d’haver, esperem que el mes de gener, sobre els pressupostos de la Generalitat”, tot i reconèixer “l’esforç” fet pels republicans en permetre tirar endavant amb el pressupost municipal per l’any que ve.

En aquest sentit, el dirigent municipal del PSC ha afirmat que “el clima d’entesa pot afavorir les aproximacions, però en cap cas s’ha de pressuposar quina serà la posició del PSC”, en el sentit que finalment acabi donant o no suport als pressupostos de la Generalitat pel 2023.

Tot i aquestes declaracions, Collboni havia afirmat anteriorment que “donat que va ser Esquerra Republicana qui va posar el veto al PSC a l’inici, Esquerra Republicana té una gran oportunitat aprovant els pressupostos a l’Ajuntament de Barcelona per crear un marc positiu perquè el PSC els voti al Parlament de Catalunya”.

ERC s’abstindrà per permetre l’aprovació dels comptes de Colau després que els comuns signessin un acord amb el president Aragonès pel qual donaven els vots dels seus diputats al Parlament per aprovar els pròxims comptes de la Generalitat.

(Visited 49 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari