Sap més Trias per vell que per dimoni?

Quan a Pablo Picasso li deien que era massa vell per fer una cosa, procurava fer-la de seguida. No sé si a Xavier Trias (Junts) li han dit que és massa vell per ser candidat. L’any vinent, d’eleccions, farà 77 anys, i després de desfullar la margarida ha decidit finalment plantar-li cara a l’edat i tornar-se a presentar per fer d’alcalde de la seva ciutat, Barcelona. No serà el més vell que ho fa, Ernest Maragall (ERC) en farà 80, i ha decidit repetir l’intent. Els dos ancians competiran per ser l’alcalde de Barcelona, i només en pot ser un; d’altres, més joves, també hi concorren: Ada Colau, Jaume CollboniSandro Rosell?

Algú dirà, a cent anys, coteta verda -es diu per aquells qui volen fer coses de joves quan són vells-. Jo no crec que fer política en edat octogenària sigui fer coses de joves, però el debat hi és. Joe Biden, el president més vell de la història americana -80 anys-, ha alçat el llistó de l’edat política. Teòricament, als vells polítics, al contrari dels joves, els sobra experiència. És el que diu el refrany, el dimoni sap més per vell que per dimoni.

Vaig conèixer Trias a Nova York. Fins allà va anar a fer campanya electoral abans de guanyar l’alcaldia de Barcelona. Ja llavors, quan encara no li correspondria, devia rondar els 65 anys, em va semblar que presumia de certa ancianitat. Crec que Trias, lluny d’amagar-se’n, farà servir l’edat com a mèrit. D’entrada, ja ha dit que serà l’últim cop que es presenta, i que si no guanya l’alcaldia, se n’anirà a casa, i que farà la campanya que vulgui, al marge de Junts si cal, i que posarà a la seva llista la gent que vulgui. Només un avi es pot permetre tantes llicències.

Tornant a la reflexió més diabòlica, penso que, en tot cas, el que caldria valorar no és, doncs, l’edat de Trias, o de qui sigui, sinó la seva vàlua, o la falta d’aquesta. Em preocupa més la part de dimoni que pugui arrossegar Trias o el seu entorn, que la seva edat. Canta Melendi, “no vull saber per diable, allò que per vell se m’escapa”. En tot cas, si votés a Barcelona, que no és cas, votaria o no a Trias basant-me més en la part del dimoni, que en la de l’edat, que en cap cas em pot semblar un demèrit. Potser perquè em faig gran…

(Visited 72 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

AVUI DESTAQUEM

Feu un comentari