El CGPJ debatrà el pròxim dia 20 la designació de magistrats del Constitucional

L'ordre del dia inclou la proposta de nomenament dels magistrats del TS César Tolosa i Pablo Lucas

El nou president interí del CGPJ, Rafael Mozo

El Ple del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) es reunirà en sessió extraordinària dimarts que ve dia 20, a partir de les cinc de la tarda, per a debatre el nomenament dels dos magistrats del Tribunal Constitucional la designació del qual correspon a l’òrgan de govern dels jutges.

La convocatòria del Ple pel president del CGPJ, per substitució, el vocal Rafael Mozo, respon a la sol·licitud dels vocals Nuria Díaz, José Antonio BallesteroCarmen Llombart, Juan Manuel Fernández, José María MacíasJuan Martínez MoyaGerardo Martínez Tristán, Ángeles Carmona i Wenceslao Olea, una vegada presentats els noms i currículums de dos candidats, complint així els requisits establerts en l’acord de la Presidència del passat dia 13.

D’aquesta manera, l’ordre del dia inclourà la proposta de nomenament com a membres del tribunal de garanties dels magistrats del Tribunal Suprem César Tolosa Tribiño i Pablo María Lucas Murillo de la Cova, així com la d'”aquells altres candidats que podran proposar els vocals fins al mateix moment de l’inici de la sessió, de conformitat amb la regla 4a del procediment aprovat pel Ple extraordinari de 8 de setembre de 2022″.

En un comunicat, el CGPJ informa que la convocatòria s’ha realitzat “en atenció a les agendes i viatges programats pels vocals, amb la finalitat d’assegurar la seva assistència al Ple i aconseguir un major consens”. Es dona la circumstància que la reunió se celebrarà abans del dia 22 de desembre, quan el PSOE i Unidas Podemos tenen previst aprovar la reforma legal que modificarà el sistema d’elecció dels dos magistrats del Constitucional que depenen de l’òrgan de govern dels jutges.

(Visited 64 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari