Generalitat i Estat xoquen per l’accident de trens a Montcada 

El president Aragonès demana més inversions i la ministra Sánchez demana no barrejar temes

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha afirmat que “plou sobre mullat” per l’accident de trens que hi ha hagut aquest dilluns a l’estació de Montcada i Reixac-Manresa, quan dos combois han xocat causant més de 150 ferits de diferent consideració.

Pere Aragonès ha demanat explicacions sobre l’accident al govern central, però també a Renfe i a Adif. En aquest sentit, el president Aragonès ha afirmat que “millorar el servei a Catalunya és urgent i inajornable” i ha insistit en la necessitat que l’Estat inverteixi en els trens a Catalunya.

La resposta li ha donat la ministra de Transports, la catalana Raquel Sánchez, la qual des del lloc dels fets ha demanat que no s’aprofiti un accident de tens amb les demandes sobre aquest sector que fa el govern català. La ministra Sánchez ha afirmat que “no té res a veure el que ha passat avui amb aquestes inversions que estem fent a tota la xarxa de Rodalies”.

La ministra ha afegit que la maniobra de frenada del tren que ha impactat amb l’altre comboi, que estava aturat a l’estació, “ha estat segura”. Sánchez ha afegit que l’important és “no fer hipòtesis per a no generar justificacions que no responen a la realitat”, després de descartar que la boira hagi pogut afectar en l’accident.

Per la seva banda, el conseller de Territori, Juli Fernández, també des de l’estació on ha passat el xoc de trens ha defensat que la Generalitat ha de ser “part de la solució” per evitar “incidències” com la d’aquest dilluns i millorar el servei de trens a Catalunya. El conseller Fernández ha dit que “l’important és estar tots contents amb què no ha estat pitjor”, anunciant que el seu departament obrirà un expedient informatiu sobre els fets.

(Visited 128 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari