El Govern accelera els contactes amb els seus possibles socis per desbloquejar els pressupostos

Es reuneix amb el PSC, els comuns i Junts per abordar aspectes sectorials per tancar una entesa

Reunió del Govern

Després que ahir la portaveu del Govern, Patrícia Plaja, assenyalés que esperaven arribar a un acord en els “propers dies” amb els grups per tramitar i aprovar els comptes al Parlament, l’executiu ha accelerat avui les trobades amb els possibles socis -PSC, Junts i els comuns.

El Govern, representat per les conselleres Natàlia Mas i Laura Vilagrà, s’ha citat amb els socialistes per parlar d’infraestructures, i després ho ha fet amb Junts per abordar salut i energies renovables.

Amb els socialistes han tractat la carpeta de les infraestructures, un dels sis grups de treball que va anunciar Salvador Illa la setmana passada. De fet, es tracta de la tercera reunió monogràfica amb els representants del PSC. La primera va ser per parlar de salut el passat divendres, mentre que el dilluns s’hi va tractar sobre política energètica.

Tot i que el Govern assegura que “tot s’està accelerant”, els socis rebaixen l’optimisme. Ho ha fet Albert Batet, president del grup parlamentari de Junts, que ha indicat que el ritme continua sent “lent” i que els continua faltant informació. Batet insistia aquest matí des del Parlament que la voluntat de pactar hi és tota.

Fonts governamentals sostenen que s’està entrant al detall amb ells, però no s’amaga que posar d’acord tothom -inclosos els comuns, indispensables per tenir majoria- no és senzill. Sobretot perquè les mesures que reclama Junts xoquen frontalment, sobretot en matèria fiscal, amb les que planteja En Comú Podem.

(Visited 47 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari