Denuncien que les dificultats per avortar a Catalunya són violència institucional

Elena Longares, membre de l’Associació de Drets Sexuals i Reproductius, ha assegurat que la segona vulneració “més habitual” es produeix en l'accés a l'anticonceptiu d'urgència a la sanitat pública i a les farmàcies

Manifestant a favor del dret a l'avortament
Manifestant a favor del dret a l'avortament.

L’Associació de Drets Sexuals i Reproductius ha denunciat la violència institucional de les administracions per no reconèixer ni garantir els drets sexuals i reproductius de les dones.

L’entitat ha criticat que a algunes dones se’ls ha donat cita per avortar d’aquí un mes i és un procés que ha de ser més ràpid. “La principal vulneració que ens arriba és en la interrupció de l’embaràs. Hi ha dificultats d’accés per no tenir la targeta sanitària, per l’edat, dificultats a l’hora de triar el mètode o accedir a la informació”, ha indicat Elena Longares, membre de l’associació.

La segona vulneració “més habitual” es produeix en l’accés a l’anticonceptiu d’urgència a la sanitat pública i a les farmàcies. “Moltes vegades les usuàries es troben amb barreres a la farmàcia. I fins i tot enguany ens ha arribat un cas de desinformació a través del 061. La informació que es dona moltes vegades és errònia”, ha assenyalat.

També ha explicat que la violència institucional també afecta quan es tracta de possibles infeccions de transmissió sexual (ITS). “Hi ha falta d’abordatge perquè no es consideren d’urgències o perquè es creu que no fa falta una atenció”, ha afirmat Longares.

(Visited 63 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari