Irene Montero reprotxa al PP atiar “la cultura de la violació”

Els populars i Vox reclamen la dimissió de la ministra, que ha rebut un toc d'atenció de la presidenta Batet

La ministra d'Igualtat, Irene Montero

Esbroncada al Congrés dels Diputats durant la sessió de control al govern per la intervenció de la ministra d’Igualtat, Irene Montero, arran de les crítiques per la llei del “només sí és sí”.

L’espurna que ha encès el debat ha estat una pregunta de la diputada del PP, Belén Hoyo, que li ha demanat a la ministra que accepti els errors i dimiteixi. Montero ha carregat contra la dreta amb una frase molt contundent: “Vostès promouen la cultura de la violació que posa en qüestió la credibilitat de les dones”.

Els diputats del PP i de Vox han reaccionat irats, amb crits i insults, i assenyalant la Mesa del Congrés perquè retiressin la paraula a la ministra d’Igualtat. Meritxell Batet ha cridat l’atenció a Montero i ha retret que hagi utilitzat una expressió “inadequada”.

La titular d’Igualtat s’ha reafirmat en les seves paraules després de l’esbroncada. “Com gosen dir-li a una dona que vigili la seva copa en lloc de posar el focus en l’agressor?”, diu en referència a una campanya de la Comunitat de Madrid sobre la submissió química o una de Galícia que adverteix les víctimes que “no hauria de passar, però passa” quan tenen comportaments com “anar a córrer de nit”.

(Visited 41 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari