Detenen sis persones que acumulen 235 antecedents principalment per robatoris

El grup criminal itinerant especialitzat en atracaments a comerços va generar un perjudici econòmic en les víctimes de 850.000 euros

Els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Civil han dut a terme una investigació dirigida pel Jutjat d’Instrucció número 7 de Barcelona, que ha permès desarticular un dels grups més actius i professionals en l’àmbit estatal especialitzat en els robatoris amb força a empreses i establiments comercials, segons informa un comunicat de la policia de la Generalitat. La investigació s’ha saldat amb la detenció de sis persones, que acumulen 235 antecedents policials principalment per robatoris, tres de les quals han ingressat a presó provisional. Els integrants del grup acumulen un alt nombre d’antecedents policials, experiència que els permet, d’una banda, ser altament efectius en els seus robatoris i, de l’altra, perfeccionar la seva manera d’actuar per evitar que la policia els pugui identificar, investigar i detenir.

Agents dels Mossos d’Esquadra de la Divisió d’Investigació Criminal (DIC) de l’Àrea Central d’Investigació Patrimoni, conjuntament amb el Grup de Delinqüència Organitzada de la Unitat Orgànica de Policia Judicial de la Guàrdia Civil de Madrid, han treballat en aquesta investigació que es va iniciar arran de cinc robatoris amb força al darrere els quals presumptament hi estaria implicat el grup investigat, que van tenir lloc entre el 20 i el 28 de gener a les localitats de Barcelona, Sabadell, Cornellà i Terrassa, a través del mètode conegut com a encastament: dos caixers de Bitcoins, un estanc, una empresa de material electrònic i una botiga de luxe del centre de Barcelona. Els investigadors d’ambdós cossos policials estimen que el perjudici econòmic total generat és de 850.000 euros: 700.000 euros s’emmarquen en pèrdues i robatori de material dels cinc primers fets al mes de gener, mentre que els 150.000 euros restants es corresponen amb béns i vehicles sostrets.

El grup operava amb una gran mobilitat i itinerància. Actuava en diferents punts del territori, a empreses o establiments mitjançant la tipologia delictiva de l’encastament. L’alta mobilitat no tenia altra finalitat que dificultar la investigació policial i la seva identificació per part de qualsevol cos policial. Per dur a terme els robatoris sostreien vehicles d’alta gamma que feien servir per perpetrar l’encastament, per a les aproximacions i les fugides.

El modus operandi consistia a sostreure vehicles i sortir de la Comunitat de Madrid per cometre robatoris amb força a empreses o establiments. Un cop disposaven del botí, fugien a gran velocitat i creuaven diverses províncies fins a la Comunitat de Madrid. Durant el trajecte de fugida o l’endemà venien els objectes sostrets als receptadors. Cal remarcar l’alt nombre de fets perpetrats pel grup criminal, ja que en una mateixa nit podien fer diversos robatoris amb força en diferents províncies. Els objectius dels robatoris eren establiments i empreses d’objectes d’alt valor econòmic i fàcil sortida als mercats il·lícits, com ara roba i accessoris de luxe, tecnologia, telefonia o tabacs.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.