Absolts els sis militants d’Arran encausats per ocupar la seu del PP el 2017

La sentència també descarta obrir un procediment contra David Fernández per fals testimoni

  Membres d'Arran a les portes de la seu del PP a Barcelona

  foto: @Arran_jovent

  El jutjat penal número 17 de Barcelona ha absolt els sis militants d’Arran acusats d’un delicte de desordres públics per ocupar la seu del PP de la capital catalana el març del 2017, amb l’objectiu de reclamar un referèndum d’autodeterminació. La sentència, emesa pel magistrat Josep Tomàs Salàs, també descarta obrir un procediment contra l’exdiputat de la CUP David Fernández per un presumpte delicte de fals testimoni.

  Encara que s’ha provat que els militants de l’organització de l’esquerra independentista van accedir a l’interior de la seu del PP “quedant-se en un vestíbul previ a una segona porta, durant uns 15 minuts”, el jutge considera que els fets no constitueixen un delicte de desordres públics perquè la invasió o ocupació ha de tenir una certa permanència en el temps, necessària per a arribar a impedir el desenvolupament de la normal activitat d’un establiment obert al públic”. En aquest cas, la “curta durada” de la protesta a la seu popular fa que les accions “no puguin ser qualificades d’invasió”.

  Respecte a l’exdiputat de la CUP, el magistrat ha descartat que hagi comès un delicte de fals testimoni perquè “la falsedat” de les seves declaracions “no resulta evident”, ja que Fernández “va veure els fets des de l’exterior” i les seves explicacions “s’assemblen a les declaracions abocades per la resta de testimonis que van estar al lloc en qualitat de periodistes”. La sentència tampoc aprecia que el cupaire “alterés conscientment i deliberadament la veritat en actuar com a testimoni”.

  Facebook
  Twitter
  WhatsApp

  avui destaquem

  Deixa un comentari

  Notícies més llegides

   

  Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.