El Govern posa al capdavant del Port de Barcelona Lluís Salvadó, imputat pel procés

El republicà està acusat de malversació, prevaricació, falsedat documental i desobediència

El president sortint del Port de Barcelona, Damià Calvet, el conseller de Territori, Juli Fernández, i el nou president Lluís Salvadó

El Govern català ha nomenat aquest dilluns Lluís Salvadó (ERC) com a nou president del Port de Barcelona, en substitució de Damià Calvet (Junts). Salvadó, diputat d’ERC i vicesecretari de coordinació interna del partit, dirigirà l’ens en espera del seu judici per malversació per l’1-O.

Salvadó va ser secretari d’Hisenda durant l’organització de l’1-O i ha estat considerat un dels seus principals arquitectes amb Josep Maria Jové quan tots dos eren a la conselleria d’Economia, comandada en aquell moment per Oriol Junqueras.

Salvadó ha descartat que la nova tasca es vegi afectada pel calendari judicial que té obert. “Estem convençuts que les acusacions acabaran caient. No treballo amb cap calendari”, ha apuntat aquest dilluns durant la seva presentació.

El nou president també s’ha posicionat sobre la polèmica dels creuers, un model turístic qüestionat per l’alcaldessa de la capital catalana, Ada Colau. “Els creuers són un projecte estratègic per al país i com en tot s’ha de trobar un punt d’equilibri”, ha afirmat abans de demanar “diàleg” i “consens”. “S’ha de trobar la manera perquè tothom se senti còmode, especialment l’Ajuntament de Barcelona”, ha resumit.

(Visited 128 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari