El Suprem ordena tancar la fàbrica de ciment de Montcada i Reixac

Aquesta ordre aprofundeix en la sentència del 2021, que va anul·lar la llicència ambiental atorgada per la Generalitat a la planta

La fàbrica de cement de Lafarge a Montcada i Reixac
La fàbrica de cement de Lafarge a Montcada i Reixac.

El Tribunal Suprem (TS) ha desestimat els recursos de cassació de Lafarge, el comitè d’empresa i la Generalitat contra el tancament de la fàbrica de ciment de la companyia a Montcada i Reixac, on treballen de manera directa i indirecta unes 300 persones. S’havien presentat després de l’ordre del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) de “tancament, clausura i precinte” de l’activitat de l’empresa en la seva planta.

Aquesta ordre aprofundeix en la sentència del 2021, que va anul·lar la llicència ambiental atorgada per la Generalitat a la fàbrica. El tribunal ha indicat que els tres recursos manquen de la “fonamentació suficient” i d’interès cassacional.

Fonts de la Conselleria d’Acció Climàtica han explicat a La Vanguardia que el Govern de Pere Aragonès està tramitant la legalització després que Lafarge ho tornés a sol·licitar al març del 2021. Al febrer, el TSJC va ordenar a la Generalitat que executés la clausura i el precinte de l’activitat després de declarar nul·la l’autorització ambiental concedida a la fàbrica per part de l’antiga Conselleria de Territori.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.