El Suprem ordena tancar la fàbrica de ciment de Montcada i Reixac

Aquesta ordre aprofundeix en la sentència del 2021, que va anul·lar la llicència ambiental atorgada per la Generalitat a la planta

La fàbrica de cement de Lafarge a Montcada i Reixac
La fàbrica de cement de Lafarge a Montcada i Reixac.

El Tribunal Suprem (TS) ha desestimat els recursos de cassació de Lafarge, el comitè d’empresa i la Generalitat contra el tancament de la fàbrica de ciment de la companyia a Montcada i Reixac, on treballen de manera directa i indirecta unes 300 persones. S’havien presentat després de l’ordre del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) de “tancament, clausura i precinte” de l’activitat de l’empresa en la seva planta.

Aquesta ordre aprofundeix en la sentència del 2021, que va anul·lar la llicència ambiental atorgada per la Generalitat a la fàbrica. El tribunal ha indicat que els tres recursos manquen de la “fonamentació suficient” i d’interès cassacional.

Fonts de la Conselleria d’Acció Climàtica han explicat a La Vanguardia que el Govern de Pere Aragonès està tramitant la legalització després que Lafarge ho tornés a sol·licitar al març del 2021. Al febrer, el TSJC va ordenar a la Generalitat que executés la clausura i el precinte de l’activitat després de declarar nul·la l’autorització ambiental concedida a la fàbrica per part de l’antiga Conselleria de Territori.

(Visited 196 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari