Cuidadores es manifesten contra la precarietat a Barcelona

Pilar Nogués, presidenta del sindicat SAD, ha assenyalat que defensen que es municipalitzi el servei públic i que la gestió deixi d'estar en mans d'empreses privades

Manifestació de cuidadores, treballadores de la llar i serveis de neteja (SAD Catalunya)
Manifestació de cuidadores, treballadores de la llar i serveis de neteja (SAD Catalunya).

Les Kellys, Sindillar, Moviment de Residències i SAD Catalunya s’han manifestat a la plaça Sant Jaume de Barcelona ahir, dissabte 26 de novembre, per denunciar la precarietat laboral i el “silenci social” de la situació de cuidadores, treballadores de la llar i serveis de neteja. Han criticat que el seu sector està “feminitzat i empobrit”, en gran part, perquè molts serveis públics per als quals treballen estan externalitzats.

Pilar Nogués, presidenta del sindicat SAD (serveis d’atenció a domicili), ha explicat que les cuidadores estan en una situació “cada vegada més precaritzada”, tot i que els ajuntaments han incrementat la despesa destinada a les empreses privades contractades per donar aquest servei. “Aquest servei no pot estar mercantilitzat. Volem que es municipalitzi aquest servei, ha sentenciat.

Aquest servei públic no pot estar en mans d’empreses voltors que s’emporten la partida pressupostària dels ajuntaments i que no els arribi a les treballadores ni una tercera part”, ha expressat Nogués. Ha exigit al govern municipal que “acabi amb el mercantilisme” en aquest servei. “L’empobriment té cara de dona”, ha assenyalat.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.