Pugen un 25% les denúncies per delicte sexual des de 2019

En els primers deu mesos de l'any, els Mossos han rebut més de 3.000 denúncies

El conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena; la consellera d'Igualtat i Feminismes, Tània Verge, i la inspectora dels Mossos, Montserrat Escudé

Els Mossos d’Esquadra han rebut 3.204 denúncies relacionades amb la violència sexual entre els mesos de gener i octubre, un increment del 25,05% respecte al mateix període de l’any 2019. Les denúncies per fets relacionats amb la violència sexual ocupen el 0,67% del total que han rebut els Mossos.

En el període específic de l’estiu, entre els mesos de juny i setembre, les denúncies en l’àmbit de les violències sexuals respecte a l’estiu del 2019 han crescut un 28,6%. Entre els mesos de juny i setembre hi ha hagut un total de 1.453 fets denunciats, quan entre el juny i el setembre de fa tres anys n’hi va haver 1.130.

El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, i la consellera d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge, han fet balanç aquest dilluns dels primers mesos del pla contra les violències sexuals en entorns d’oci dels Mossos d’Esquadra.

Verge ha apuntat que “8 de cada 10 dones en algun moment de la seva vida des dels quinze anys han patit algun fet de violència sexual” i ha destacat la importància de la prevenció per trencar amb les “estructures socials i culturals que normalitzen les violències sexuals”.

(Visited 51 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari