La Moncloa estaria negociant amb ERC cedir algunes de les obres de l’Estat a la Generalitat

Fa temps que ambdues parts parlarien amb l'objectiu d'aplicar un model que ja fan al País Basc i a Navarra

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, i la ministra de Transport, Raquel Sánchez

El govern espanyol estaria negociant amb Esquerra cedir algunes de les grans obres de l’Estat a la Generalitat per garantir que es facin. Segons publica El Periódico, ja fa temps que totes dues parts parlen amb l’objectiu d’aplicar un model que ja es fa al País Basc i a Navarra.

Consisteix que els governs d’aquests territoris reben els diners de grans inversions estatals en assumptes clau com les infraestructures i les executen des d’allà. La finalitat és posar fi a l’incompliment flagrant de les inversions en àmbits com el ferroviari.

El funcionament del mètode de comandes és senzill: el govern espanyol cedeix una o diverses obres, traspassant els diners de la inversió a la Generalitat, i a partir d’aquí aquesta n’és la màxima responsable.

Una eina que a Euskadi i Navarra funciona per garantir que els projectes compleixen els calendaris previstos i que també serviria perquè la Moncloa s’espolsés qualsevol responsabilitat en cas d’incompliment.

(Visited 84 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari