La Moncloa estaria negociant amb ERC cedir algunes de les obres de l’Estat a la Generalitat

Fa temps que ambdues parts parlarien amb l'objectiu d'aplicar un model que ja fan al País Basc i a Navarra

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, i la ministra de Transport, Raquel Sánchez

El govern espanyol estaria negociant amb Esquerra cedir algunes de les grans obres de l’Estat a la Generalitat per garantir que es facin. Segons publica El Periódico, ja fa temps que totes dues parts parlen amb l’objectiu d’aplicar un model que ja es fa al País Basc i a Navarra.

Consisteix que els governs d’aquests territoris reben els diners de grans inversions estatals en assumptes clau com les infraestructures i les executen des d’allà. La finalitat és posar fi a l’incompliment flagrant de les inversions en àmbits com el ferroviari.

El funcionament del mètode de comandes és senzill: el govern espanyol cedeix una o diverses obres, traspassant els diners de la inversió a la Generalitat, i a partir d’aquí aquesta n’és la màxima responsable.

Una eina que a Euskadi i Navarra funciona per garantir que els projectes compleixen els calendaris previstos i que també serviria perquè la Moncloa s’espolsés qualsevol responsabilitat en cas d’incompliment.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.