Les entitats socials alerten sobre la reforma del delicte de sedició

La reforma del delicte de sedició ha suscitat les crítiques d’entitats socials pel “perill” que podria suposar aquesta modificació per al dret a la protesta. La Plataforma d’Afectades per la Hipoteca (PAH) ha destacat les penes de presó que contempla la reforma, les quals poden ser de fins a cinc anys en el cas d’accions massives on hi hagi “violència o intimidació a les persones o les coses”. “És un greu atac al nostre dret a la protesta”, assegura la PAH. En la mateixa línia, el Sindicat de Llogateres ha advertit que la proposta de reforma del Codi Penal podria comportar penes de presó a persones que defensin el dret a l’habitatge i “protestin en immobiliàries o oficines bancàries”.

La cooperativa jurídica Arrels Advocats, compromesa amb la justícia social, també ha rebutjat la modificació de la sedició i un dels seus membres, Eduardo Cáliz, l’ha qualificat d’“atac directe al dret a la protesta”, ja que incorpora un “concepte ample d’intimidació, inclou expressament els talls de vies, exclosos des del 2015” i, com també ha destacat el Sindicat de Llogateres, “inclou com a delicte amb penes de presó les manifestacions en entitats bancàries o immobiliàries, encara  que siguin pacífiques i estiguin obertes al públic”.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides