Els metges de l’Hospital de Mataró aturen temporalment la vaga de guàrdies

El sindicat mèdic i el Consorci Sanitari del Maresme assoleixen un preacord

    Hospital de Mataró
    Hospital de Mataró

    Metges de Catalunya ha anunciat la suspensió temporal de la vaga de guàrdies dels facultatius de l’Hospital de Mataró després d’haver arribat a un preacord amb la direcció del Consorci Sanitari del Maresme aquest divendres. En un comunicat, el sindicat ha explicat que la negativa del personal a fer hores de guàrdia voluntàries ha donat fruits, i que l’empresa ha acceptat augmentar el preu d’aquestes hores extres entre un 30 i un 50% per sobre del preu de l’hora ordinària de treball.

    El preacord inclou el compromís de la direcció a negociar durant el primer trimestre del 2023 la resta de reivindicacions de la plantilla, entre les quals hi ha la regulació dels descansos postguàrdia, la revisió dels horaris d’atenció continuada i la remuneració de les hores de guàrdia que es fan per cobrir les necessitats assistencials sobrevingudes, com baixes i permisos. En aquest sentit, el pacte contempla el “compromís” de l’empresa d’arribar a una entesa sobre les demandes dels facultatius, així com a abordar “la problemàtica de la contractació en precari al servei d’urgències”.

    La desconvocatòria de la vaga, però, no és definitiva, i el sindicat Metges de Catalunya ha advertit que, en cas que no s’assoleixin acords en els aspectes pendents de negociació, “el personal facultatiu no descarta reprendre les mobilitzacions a la primavera”.

    (Visited 38 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari