Els metges de l’Hospital de Mataró comencen una vaga de guàrdies

El comitè d'empresa alerta que serveis com l'UCI estan al límit i que podrien quedar buits en festius

L'Hospital de Mataró

Foto: Consorci Sanitari del Maresme

Uns 80 metges de l’Hospital de Mataró (Maresme) han començat una vaga de guàrdies per reclamar millores retributives d’aquestes hores extres i en les condicions de descans, de manera que els facultatius es limiten a fer la seva jornada i la quota d’hores de guàrdia obligatòries, sense fer-ne cap de voluntària. Segons el comitè d’empresa de l’hospital i el sindicat Metges de Catalunya, la vaga no repercutirà de manera immediata en els pacients, però adverteixen que hi ha serveis com l’UCI que estan al límit.

El president del sindicat i vicepresident del comitè d’empresa, Jordi Cruz, ha alertat que els metges de l’UCI estan “sobrepassats” d’hores i que la direcció “no pot obligar-los a fer-ne ni una més”. “Alguns serveis poden quedar buits d’especialistes les nits, caps de setmana i els festius”, ha advertit Cruz. Els representants dels facultatius, que fa dos anys que negocien una reforma laboral, retreuen a la direcció la seva actitud i consideren “molt greu” que al Consorci Sanitari del Maresme “no li preocupi massa prescindir d’un servei imprescindible” com les UCI en comptes de negociar.

Principalment, els metges reclamen dues condicions que per ara la direcció no accepta. D’una banda, demanen que la jornada de descans l’endemà d’una guàrdia es retribueixi com a una jornada laboral i, de l’altra, que les hores extres estiguin més ben pagades, fins a un 50% més que l’hora ordinària.

(Visited 107 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari