CEO: El ‘no’ a la independència supera per vuit punts el ‘sí’

La majoria dels enquestats defensen una solució pactada al conflicte polític

  Bandera independentista

  La darrera enquesta del Centre d’Estudis d’Opinió (CEO) mostra com el suport a la independència continua estancat i es manté lluny de ser majoritari en la societat catalana. De fet, segons el tercer Baròmetre d’Opinió Política de l’any, el 42% dels catalans està a favor de la independència de Catalunya, mentre que un 50% no la vol. La resta (8%) no ho sap o no contesta.

  Dels favorables a la secessió, un 30% defensa la via pactada enfront d’un 11% que es decanta per la via unilateral. Pel que fa als partidaris de la unitat d’Espanya, el 28% la defensa de forma pactada, i un 11% de manera unilateral, sense acord entre les parts. Amb relació als electorats dels partits, els simpatitzants de Junts estan dividits entre els qui prefereixen aconseguir la independència de manera unilateral (43%) i els qui es decanten per una via pactada (43%), una dicotomia que també és present entre els votants de la CUP, encara que en aquest cas guanya el diàleg per un 3%.

  Els republicans es decanten majoritàriament (73%) per la via pactada per assolir la independència enfront d’un 11% que opta per la unilateralitat, mentre que els simpatitzants dels comuns estan dividits entre els qui volen la independència per la via del diàleg i els qui són partidaris de la unitat d’Espanya i d’una via pactada per resoldre el conflicte. Pel que fa a les formacions contràries a la secessió de Catalunya, els simpatitzants del PSC i els del PP (en menor mesura) es decanten pel diàleg; els de Ciutadans estan dividits entre la via pactada i la unitat sense negociació i els de Vox s’escoren lleugerament cap a la unitat sense pacte.

  L’anterior baròmetre, del passat mes de juliol, va presentar uns resultats molt similars pel que fa al suport a la independència de Catalunya: el 41% dels enquestats estava a favor i el 52% era contrari, de manera que la crisi entre els socis de l’executiu català no ha impactat gaire en l’independentisme.

  (Visited 112 times, 1 visits today)

  avui destaquem

  Feu un comentari