ERC reelegeix a Junqueras i Rovira com a líders del partit avui, diumenge 6 de novembre

Pere Aragonès continuarà sent coordinador nacional i Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu

El president d'ERC, Oriol Junqueras, durant la Diada de Catalunya del 2022 (Esquerra Republicana de Catalunya)
El president d'ERC, Oriol Junqueras, durant la Diada de Catalunya del 2022 (Esquerra Republicana de Catalunya)

Oriol Junqueras i Marta Rovira seran reelegits com a president i secretària general d’ERC per quarta vegada consecutiva. Uns 9.000 militants votaran avui, diumenge 6 de novembre, en unes primàries on només s’ha presentat la candidatura continuista dels líders republicans. Pere Aragonès continuarà com a coordinador nacional i Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu.

Junqueras i Rovira són els líders independentistes més longeus del sistema de partits català. El 2011 van ser nomenats president i secretària general de la formació republicana. Aquesta elecció va succeir en plena crisi després dels tripartits amb el PSC i ICV-EUiA i de perdre 11 de 21 diputats entre el 2006 i el 2010.

ERC va reformar els seus estatuts en el Congrés Nacional en el 2019 perquè poguessin ser reelegits més enllà del límit de 12 anys si no haguessin pogut exercir les seves funcions plenament “a conseqüència de causes alienes”, com l’empresonament de Junqueras i la marxa de Rovira a Suïssa per no comparèixer davant el Tribunal Suprem.

La directiva d’ERC

Com a sotssecretaris generals estaran Jordi Roig (Recursos, Finances i Gerència); Marc Colomer (Comunicació i Estratègia); Raquel Sans (Feminismes i LGTBI); Adriana Hernàndez (Coordinació Institucional); Lluís Salvadó (Coordinació Interna); Marta Vilaret (Drets, Llibertats i Lluita antirepressiva); Raül Romeva (Prospectiva, Agenda 2030 i Transició Ecològica); Sara Bailac (Acció Política i Sectorial), i Jordi Solé (Relacions Internacionals).

Els secretaris seran Eva Baró (Gestió del coneixement); Kènia Domènech (Afiliació); Marta Molina (Moviments Socials); Oriol López (Mobilització i Coordinació Municipal); Pau Morales (Organització); Alba Camps (Política Municipal i Projectes Transversals); Laia Cañigeral (Coordinació de Política Supramunicipal), i Marta Rosique (Coneixement i Justícia Global).

També participaran en la directiva Jordi Castellana (Política Econòmica i Coordinació Sectorial); Enric Marín (Educació i Cultura); Chakir El Homrani (Política del Treball i Seguretat), i Agnès Rotger (Drets socials i ciutadania).

(Visited 146 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari