Per què Marta Rovira participa tan poc en política?

Marta Rovira
Marta Rovira

Marta Rovira, la secretària general d’ERC, va decidir fugir a Suïssa abans de declarar al Tribunal Suprem. A diferència dels exconsellers que van marxar a Bèlgica, Rovira va triar, com Anna Gabriel, la Confederació Helvètica, estat que havia estat també en els pensaments de Carles Puigdemont, Lluís Puig, Meritxell Serret i Toni Comín.

No obstant això, i malgrat que Suïssa oferia millors prestacions que Bèlgica (com permís de residència i de treball sense restriccions), hi havia un inconvenient. L’acolliment és fàcil sempre i quan no es faci proselitisme polític. Per això, les aparicions de Rovira són molt mesurades. Ha concedit molt poques entrevistes a mitjans de comunicació i les seves intervencions són via telemàtica a Catalunya.

En el cas de que Rovira mantingués una activa presència política i mediàtica podria veure com li són retirades les prestacions de permís de residència i de treball. Encara que en un primer moment es va establir a Ginebra, ara resideix a Lausana, on treballa i on s’ha reunit amb la seva família.

Malgrat tot, sembla que Rovira manté contacte diari amb els seus col·legues d’ERC, però des d’una posició discreta i sense fer-ne publicitat, que és la condició que demanen les autoritats suïsses d’immigració.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides