Acord Barcelona-Sareb contra els desnonaments de famílies vulnerables

68 famílies en risc signen un lloguer social i l'Ajuntament espera que se'n beneficiïn unes 300

Desnonament a Ciutat Vella

L’Ajuntament de Barcelona i la Sareb han tancat un acord per evitar els desnonaments de famílies vulnerables que afrontaven processos d’expulsió de pisos que son propietat d’aquesta societat de gestió d’actius immobiliaris.

D’entrada, 68 famílies en aquesta situació signen un contracte de lloguer social, pel qual pagaran entre un 12% i un 20% dels seus ingressos, i el consistori calcula que unes 300 ho podran fer.

L’acord inclou el compromís de la Sareb, el denominat banc dolent que va aplegar els pisos d’entitats financeres després de la crisi immobiliària, de no desnonar famílies la situació de vulnerabilitat de les quals hagi acreditat l’Ajuntament, i també d’aturar processos en curs per abordar regularitzacions.

La regidora d’Habitatge, Lucía Martín, ha destacat que la Sareb “és el primer gran tenidor que assumeix la llei d’emergència habitacional 24/2015” i que va “més enllà” perquè “també s’està protegint famílies vulnerables que no estan cobertes” per aquesta llei.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.