Pedro Sánchez serà el nou president de la Internacional Socialista

El líder del PSOE ha estat l'únic candidat a substituir el grec Yorgos Papandreu

    El president del Govern i secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, serà el pròxim president de la Internacional Socialista quan sigui escollit pel càrrec en el XXVI congrés de l’organització que tindrà lloc del 25 al 27 de novembre a Madrid. Pedro Sánchez substituirà en el càrrec a l’exprimer ministre grec, el socialista Yorgos Papandreu, que està al capdavant de l’organització política des del 2006 i ara acaba el seu mandat.

    Es dona la circumstància que la candidatura de Pedro Sánchez per presidir la Internacional Socialista és l’única que s’ha presentat. Sánchez havia anunciat la seva intenció de presentar-se al càrrec al setembre d’enguany. El termini per a presentar candidatures ha finalitzat aquest dilluns sense que s’hagin presentat cap altra candidatura.

    El president del govern i líder del PSOE ha dit que vol augmentar la “influència” d’aquesta organització en fòrums internacionals de rellevància, com seria el cas de l’ONU, i treballar per a procurar la tornada de partits com el Partit Socialdemòcrata Alemany, segons fonts socialistes a l’Agència EFE.

    La Internacional Socialista és una organització mundial de partits socialdemòcrates, socialistes i laboristes formada per 132 partits polítics i organitzacions, fundada el 1951 a Frankfurt (Alemanya), i el PSOE és partit membre de ple en l’organització.

    (Visited 64 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari