El govern evita respondre si prefereix pactar amb el PSC que prorrogar els pressupostos

La portaveu Plaja trasllada optimisme sobre una eventual entesa amb Junts, la CUP i En Comú Podem

Pere Aragonès
Pere Aragonès

El govern de la Generalitat considera que serà “molt difícil” complir el calendari previst per a l’aprovació dels pressupostos del 2023, també pel que fa a la presentació del projecte, segons ha comunicat la portaveu Patrícia Plaja, que ha afegit que són optimistes quant a l’aprovació dels comptes.

En la roda de premsa posterior a la reunió del govern d’aquest dimarts, Plaja ha evitat aclarir si l’executiu contempla l’aprovació dels pressupostos amb el suport del PSC com a alternativa preferent a la pròrroga dels comptes d’enguany.

En canvi, ha respost que l’executiu de Pere Aragonès és optimista sobre l’eventual suport de Junts, CUP i En Comú Podem als comptes, i que ara treballa només sobre aquest escenari i amb l’objectiu de “demorar-los el mínim possible”. De fet, ha indicat que espera un “exercici de responsabilitat” en aquest sentit per part dels que ha denominat els “partits prioritaris per tirar-los endavant”.

El govern català s’ha pronunciat en aquests termes després que el cap de l’oposició, Salvador Illa (PSC), declarés a TV3 que si no hi ha pressupostos, amb el vot en contra del PSC, “la responsabilitat” és del president Aragonès “perquè fa un mes dient-li que estic disposat a enraonar”.

(Visited 43 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari