Interior destitueix Estela com a comissari en cap dels Mossos d’Esquadra

El conseller Joan Ignasi Elena relleva el ja excap de la policia catalana al comandament de la regió policial de Ponent

    Josep Maria Estela
    Josep Maria Estela

    El Departament d’Interior que encapçala el conseller Joan Ignasi Elena ha destituït el comissari en cap dels Mossos d’Esquadra, Josep Maria Estela, després de 10 mesos al càrrec. Les discrepàncies entre la cúpula d’Interior i Estela s’han agreujat els darrers dies, i davant la negativa del ja excomissari en cap de la policia catalana a dimitir, Elena l’ha rellevat i li ha encarregat el comandament de la regió policial de Ponent.

    El comissari Eduard Sallent, número dos dels Mossos, assumirà provisionalment el càrrec d’Estela fins que, al Nadal, es nomeni un nou comissari o comissària. El conseller d’Interior, per la seva banda, es reunirà durant aquest dilluns amb els representants del sindicat de comandaments dels Mossos SICME, que ha difós un comunicat carregant contra Interior i el cessament d’Estela.

    El ja excap de la policia catalana va ser nomenat el desembre del 2021 per substituir Josep Lluís Trapero, però les tensions existents amb Interior i amb el número dos dels Mossos han precipitat la seva destitució. Les darreres discrepàncies respecte al nomenament de nous comissaris han fet vessar el got i mentre des del Departament d’Elena s’ha apostat per feminitzar el cos i nomenar quatre dones comissaries, Estela era partidari d’esperar i nomenar ara menys comissaries.

    (Visited 285 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari