El PSOE se sobreposa a l’efecte Feijóo

El baròmetre del CIS situa ara els socialistes quatre punts per sobre dels populars en intenció de vot

    El president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, i el líder del PP, Alberto Núñez Feijóo

    El PSOE ha ampliat a quatre punts l’avantatge en intenció de vot sobre el PP, segons el baròmetre del Centre d’Investigacions Sociològiques (CIS) d’aquest mes d’octubre, el primer des de la presentació dels pressupostos generals de l’Estat, que atorga un 32,7% als socialistes i un 28,7% als populars, dues formacions immerses en la negociació per renovar el Consell General del Poder Judicial (CGPJ).

    L’estimació del PSOE, que és la millor de la legislatura en aquesta enquesta, contrasta amb la del PP, on sembla haver quedat enrere l’efecte de l’ascens al lideratge del partit d’Alberto Núñez Feijóo. Aquest efecte ja havia afluixat fa un mes, quan els socialistes van tornar a superar els populars per set dècimes després que els populars obtinguessin un avantatge de 3,1 punts el juliol.

    Ara, la suma del PSOE i el seu soci de govern, Unidas Podemos (UP), acumula un 45,4% de la intenció de vot, mentre que entre el PP i Vox sumen un 37,5%, segons les dades del CIS, aconseguides a partir de 3.713 entrevistes telefòniques entre els dies 1 i 10 d’octubre.

    El baròmetre, de fet, reflecteix que Vox continua baixant en intenció de vot, que ara és del 8,8%, inferior per primer cop als 10 punts en aquesta legislatura, i també manté Ciutadans fora del futur Congrés, ja que cau del 3% al 2,7%. Per contra, UP reté el tercer lloc del mes anterior amb un 12,7%, tot i perdre una dècima.

    (Visited 35 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari