Els promotors de l’Hermitage aposten ara per un museu immersiu a l’Hospitalet

El projecte està previst per a la fàbrica tèxtil Godó i Trias i costarà uns 50 milions d'euros

La fàbrica Godó i Trias de l'Hospitalet

Foto: Diputació de Barcelona

Els promotors de l’Hermitage, l’empresa Varia Investment Cultural, tenen un nou projecte entre mans un cop descartat definitivament el museu al port de Barcelona, i aposten ara per obrir un museu immersiu a l’Hospitalet de Llobregat: The Factory Museum. Segons ha avançat La Vanguardia, la idea dels promotors és fer-lo a l’antiga fàbrica tèxtil Godó i Trias, de titularitat municipal i sota protecció patrimonial, de manera que els promotors pretenen que l’Ajuntament de l’Hospitalet els cedeixi durant 50 anys l’ocupació de l’immoble.

Precisament, aquest dijous la junta de govern del consistori ha aprovat publicitar el projecte i ha obert un termini de 20 dies per a presentar al·legacions. El nou museu dels promotors de l’Hermitage té un cost previst d’uns 50 milions d’euros, i es pretén que aculli exposicions immersives històriques i contemporànies, a més d’un centre d’investigació i espais destinats a artistes.

La iniciativa ha estat ben acollida per part de l’Ajuntament de l’Hospitalet, en mans del PSC, i, segons el mitjà citat, els promotors no pretenen competir amb Barcelona per la negativa a l’Hermitage, sinó apostar per l’àrea metropolitana de la capital catalana. De fet, els empresaris han rebutjat traslladar el projecte a altres ciutats espanyoles que van oferir-se després del xoc amb l’Ajuntament de Barcelona, com per exemple Madrid i Màlaga.

(Visited 103 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari