L’Hermitage contraataca als jutjats i a la premsa

Els promotors del museu publiquen una carta oberta després de presentar un recurs en defensa de la concessió denegada per l’Ajuntament de Barcelona

El projecte Hermitage Barcelona
El projecte Hermitage Barcelona

Foto: Ujo and Partners

Els promotors del projecte del museu Hermitage Barcelona han afirmat aquest dimecres, en una carta oberta publicada a diaris com El Periódico, La Vanguardia i El País, el seu compromís per instal·lar-se a la capital catalana, l’endemà que transcendís que havien presentat un recurs contenciós administratiu contra l’aturada del projecte decidida per l’Ajuntament de Barcelona.

Després d’un primer intercanvi de recursos aquest estiu entre el consistori, els promotors i el Port de Barcelona, que havia donat el vistiplau al projecte malgrat l’oposició del govern municipal, ara els promotors del museu acusen l’alcaldessa Ada Colau i la tinenta d’alcaldia d’Urbanisme, Janet Sanz, d’haver derogat arbitràriament el plantejament a partir d’una “presumpta potestat de veto”.

Ujo Pallarès, president del consell del museu Hermitage Barcelona, ha manifestat que lamenten que “després de 10 anys d’esforç perquè aquest projecte cultural sigui una realitat a Barcelona, l’Ajuntament ens hagi portat a aquest escenari judicial”.

El govern municipal, tot i la divisió entre els socis de govern sobre la qüestió, va denegar l’acord i aposta per desenvolupar a la parcel·la on es vol instal·lar l’Hermitage un altre projecte cultural emmarcat en la transformació de la zona del port, segons fonts del consistori citades per Betevé.

Per a Colau, el plantejament de l’Hermitage és comercial, lectura que no comparteix el PSC. Per la seva part, els promotors, que poden disposen com a pla alternatiu traslladar el projecte a Màlaga, afirmen que la concessió que els va atorgar el Port de Barcelona va ser transparent i escrupolosa amb la tramitació.

(Visited 186 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari