El fantasma de l’escissió sobrevola la votació de Junts

Alonso-Cuevillas afirma que no la poden descartar i que estarà atent al que faci Puigdemont si guanya l'opció de no trencar amb ERC

Jaume Alonso-Cuevillas

Foto: Junts

El diputat de Junts al Parlament de Catalunya Jaume Alonso-Cuevillas considera que no es pot descartar el risc d’escissió, en el context de divergència interna que ha posat de manifest la votació sobre si la formació que lidera Laura Borràs ha d’abandonar el govern de coalició que comparteix amb ERC a la Generalitat.

En un debat a RAC1 amb l’exsecretari general de Junts, Jordi Sànchez, Alonso-Cuevillas ha dit que “no podem descartar el risc d’escissió”, i ha adduit que “el panorama de partits ha canviat tant que és imprevisible”.

De fet, ha augurat que si la militància de Junts es decanta per la continuitat al govern -l’opció que ell no defensa- “tindrem una crisi d’aquí a dos o tres mesos”. Alonso-Cuevillas, en canvi, ha rebutjat aclarir que farà si Junts manté el govern de coalició amb ERC, però ha avançat que estarà “atent al que faci el president”, en referència a l’expresident català i exlíder de Junts, Carles Puigdemont, també partidari de deixar l’executiu.

Per la seva part, Jordi Sànchez ha avançat que continuarà a Junts sigui quina sigui l’opció guanyadora en la consulta interna, i ha confiat que el sector que advoca per la ruptura amb ERC, si perd, comprendrà que deixar l’executiu resta al partit “un espai de confrontació”.

Les declaracions d’Alonso-Cuevillas sobre una eventual escissió topen amb el discurs oficial del partit. El secretari general de Junts, Jordi Turull, havia descartat aquesta possibilitat afirmant que “som demòcrates”, donant a entendre que els partidaris de totes dues opcions acceptarien el resultat. A diferència d’Alonso-Cuevillas i Sànchez, Turull ha evitat revelar què votarà en la consulta, que conclou aquest divendres.

(Visited 114 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari